Knolselderijsoep

  • 1 grote of 2 kleine selderijknollen
  • ¾ l water
  • 3 eetl. plantaardige olie of 40 g boter
  • 1 grote prei in stukjes van 1 - 1½ cm
  • 1 theel. dillezaad
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theel. zout (dit natuurlijk naar smaak)
  • ⅛ theel. witte peper
  • ca. 2½ dl melk of room

Smoor de prei en knoflook in een ruime pan tot ze glazig zijn.
Snijd de selderijknol in dobbelsteentjes van + 1 cm.
Doe deze bij de gesmoorde prei en laat het ook even meesmoren.
Voeg het water toe en laat alles 20 minuten koken.
(Proef of de selderij gaar genoeg is).
Voeg peper en zout naar smaak toe en de melk of room.
Laat het geheel nog 5 minuten al roerende koken.

Bron: NN

Terug