Knolselderijsalade met noten

voor 2 personen

  • 1 knolselderij, geschild en grof geraspt
  • ½ dl mayonaise (of yoghurt en mayonaise)
  • ev. ½ dl slagroom, opgeklopt
  • 2 theel. (dragon)mosterd
  • 1 eetl. kappertjes
  • peper en zout
  • 40 g walnoten of hazelnoten (gedopt)
  • 1 appel of sinaasappel, in kleine stukjes gesneden
  • ev. een handvol druiven

Meng alle ingrediënten behalve de noten, appel en druiven door elkaar en laat de salade minimaal een uur trekken.
Rooster de noten in een droge koekenpan.
Meng er voor het opdienen de geroosterde noten en het fruit door.
Heerlijk als salade bij een eenvoudige warme maaltijd of bij de lunch.

Variatie

Gebruik in plaats van de genoemde noten grof gehakte gemengde noten of studentenhaver.
Ook lekker en feestelijk met een deel geraspte wortel erdoor.

Bron: Odin recepten

Terug