Knolselderij met tomatensaus

knolselderij_tomatensaus (2K)

  • ½ of 1 kleine knolselderij
  • zout
  • 1/4 rode paprika
  • ½ ui
  • ½ kleine prei
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • ½ eetl. Italiaanse kruiden
  • 1 ½ dl gepureerde tomaten
  • eventueel geraspte kaas

Snij de knolselderij in plakken en schil deze.
Snij de plakken in kleine blokjes.
Kook de knolselderij in weinig water met een snufje zout in 10 - 15 minuten gaar.
Snij ondertussen de paprika in dunne reepjes.
Was de prei en maak de groente schoon.
Snij de prei in dunne ringen.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een pan en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook zachtjes.
Voeg de paprika, prei en Italiaanse kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Doe de gepureerde tomaten erbij en warm de saus goed door.
Giet de knolselderij af en doe deze in een schaal.
Schenk de tomatensaus erover.
Strooi er eventueel geraspte kaas over.

Serveertip
Lekker met aardappelen of pasta.

Bron: Smulweb

Terug