Knolselderij op z'n Provençaals

  • 1 selderijknol, in blokjes
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 25 g boter
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 theel. Provencaalse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 20 cl bouillon
  • zout
  • peper
  • 50 g geraspte kaas

Blancheer de knolselderij en wortel.
Smelt de boter en fruit de ui met de knoflook lichtbruin.
Voeg de overige groenten toe en laat ze meesmoren tot alles goed heet is.
Strooi er de kruiden over en roer er de tomatenpuree doorheen.
Schenk er de bouillon bij.
Laat alles ongeveer 10 minuten op een laag pitje gaar sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal.
Strooi er de kaas overheen.
Plaats de schaal onder de grill tot de kaas uitgesmolten is en bruin wordt

Bron:Genieten van vers
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug