Gegratineerde knolselderij met pijnboompitten

  • 500 gr knolselderij
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. oregano
  • 1 dl room
  • 50 g kaas, geraspte
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt zout

Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Smelt de boter en fruit de knolselderij op een middelmatig vuur.
Voeg het citroensap toe.
En laat 5 minuten stoven.
Voeg de oregano, peper, zout en room toe.
Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 °C.
Bestrijk een ovenschotel met boter en doe hierin het groetenmengsel en voeg de pijnboompitten toe.
Verdeel de geraspte kaas er over en plaats voor het serveren de ovenschotel onafgedekt in de oven gedurende circa 20 minuten.

Tip
Pureer het mengsel in de keukenmachine voordat het in de oven gaat.
Daarna aan blokjes gesneden ook heerlijk als borrelhapje.

Bron: NN

Terug