Zoetzure knolselderij en koolraap

  • 250 g knolselderij, geschild en in dunne plakken
  • 250 g koolraap, geschild en in dunne plakken
  • 4 eetl. grof gesneden bladpeterselie
  • 4 eetl. grof gehakte dille
  • 50 g kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 4 eetl. citroensap (ca. 1 grote citroen)
  • 1 theel. appelazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 3 theel. Dijonmosterd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. fijne kristalsuiker
  • 100 g gedroogde morellen
  • zout en zwarte peper

Doe de gesneden groenten in een kom.
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles met de hand goed door elkaar.
Als je de groenten licht 'masseert' nemen ze de smaken beter op.
Doe er zout & peper naar smaak bij.
Eventueel wat extra azijn en suiker.
Laat de salade een uur intrekken, zodat de smaken zich ontwikkelen.
Voeg vlak voor het opdienen nog wat verse kruiden toe, zodat de salade er mooi vers uitziet.
Je kan de salade in de koelkast 2 dagen bewaren.

Bron: Ottolenghi, Het kookboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug