Kipfricassee met witte wijn en aardperen

Pollo in tegame con I topinambur

Kipfricassee met witte wijn en aardperen - 1

voor 4 tot 6 personen

  • ca 1½ kg kip, in 8 stukken
  • 500 g aardperen
  • 2 eetl. kappertjes (uit zout: afgespoeld, uit zuur: uitgelekt)
  • 1 eetl. knoflook, gehakt
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • peper & zout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn

Was de kip en dep deze droog.
Schil de aardperen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Doe de olie in een koekenpan met een doorsnee van min. 30 cm.
Zet de pan op halfhoog vuur.
Laat de olie heet worden en leg de stukken kip er in.
Laat ze mooi bruin worden aan een kant.
Keer ze om en bruin de andere kant.
Schep de uit de pan.

Kipfricassee met witte wijn en aardperen - 2

Leg de knoflook in de pan en laat deze onder regelmatig roeren lichtbruin worden.
Doe de peterselie en de kappertjes erbij.
Roer een paar keer vlug en leg de stukken kip, inclusief het eventuele kookvocht, weer in de pan.
Strooi er peper en zout over en schep het een paar keer goed om.
Voeg de wijn toe, laat een minuutje pruttelen en leg vervolgens de plakjes aardpeer in de pan.
Schep alles een paar keer om, leg het deksel op de pan en zet het vuur zeer laag.
Laat dit ca. 45 minuten stoven, onder af en toe omscheppen.
Als de kip gaar is, opdienen in een grote schaal.

Opmerking
Dit gerecht kan een paar uur tevoren worden klaargemaakt (’s morgens ten behoeve van de avondmaaltijd). Warm dan langzaam op en voeg eventueel een paar eetlepels water toe.

Bron: Marcella Cucina
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug