Kabeljauwcurry met courgette

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 1 courgette (  350 g)
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. citroensap
  • 50 g boter
  • 1  eetl. kerriepoeder
  • 2 theel. bouillonpoeder
  • 1 el ma zena
  • 30 g santen
  • 5 takjes koriander of peterselie

Ui snipperen.
Courgette in dunne plakjes snijden.
Kabeljauw in blokjes snijden.
Kabeljauw met zout & peper bestrooien en besprenkelen met citroensap.
Boter verhitten en ui en kerriepoeder   3 minuten zachtjes bakken.
4 dl water en bouillonpoeder toevoegen.
Aan de kook brengen.
Kabeljauw en courgette toevoegen.
Afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
Ma zena met wat water gladroeren.
Al roerend toevoegen.
Santen erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout & peper.
Koriander of peterselie erboven fijn knippen.
Lekker met rijst.

Bron: NN

Terug