Kabeljauw met kraailooksaus

Kabeljauw met kraailooksaus

  • 1 bosje kraailook (of een andere looksoort)
  • 80 g boter
  • 30 g bloem
  • 2 eetl. melk of room
  • citroensap
  • ½ l bouillon
  • zout & peper
  • 500 à 600 g kabeljauwfilet

Verdeel de filet in vier gelijke stukken.
Wrijf de vis in met citroensap en bestrooi met zout & peper.
Beboter vier stukken aluminiumfolie en leg de filets erop.
Vouw de folie niet te strak, maar wel dicht om de vis heen.
Leg de pakketjes 20 à 30 minuten op het rooster in de oven (200 °C).
Smelt 30 g boter in een steelpan.
Roer er de bloem door.
Bak dit mengsel tot het licht begint te kleuren.
Schenk er al roerend de bouillon door en breng het aan de kook.
Blijf roeren tot er een gladde, gebonden saus is ontstaan.
Je hebt dan een roux.
Roer er dan de melk, het citroensap, zout & peper door.
Om er een echt botersaus van te maken, klop je met kleine stukjes tegelijk de rest van de boter er door.
Snijd de (gewassen) kraailook fijn.
Meng deze op het laatst door de saus.
Haal de pakketjes uit de oven.
Maar open ze pas aan tafel.
De saus schep je ook nu pas over de vis.

Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.
Daar kun je trouwens ook best wat saus over heen scheppen.

Bron: Foodwalks

Terug