Kleine inktvisjes in saus, Kalamari in zimino

  • 500 g snijbiet
  • 2 uien
  • 2 worteltjes
  • ½ bos peterselie
  • evt. selder
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 g schoongemaakte pijlinktvisjes (calamari)
  • 1 literblik gepelde tomaten
  • zout & peper

Voor de stoofsaus de uien en wortelen snipperen, de snijbiet wassen, de kruiden (alleen het groen) knippen en de knoflook uitpersen.
Dit alles in 2 eetlepels olijfolie zachtjes laten fruiten.
De inktvisjes schoonmaken (of dit bij het kopen laten doen door de vishandelaar) en in ringen snijden.
Ze in een zeef leggen en met kokend water overgieten.
De inktvis vervolgens met de gepelde tomaten en het vocht bij de stoofsaus scheppen, aan de kook brengen en 30 à 45 minuten laten stoven op zacht vuur.
Op smaak brengen met peper en zout.

Bron: De Wassende Maan

Terug