Indische koolraap

Indische koolraap

  • 1 koolraap, geschild en in blokjes
  • 4 uien, grof gesneden
  • 4 - 6 eetl. pindakaas
  • sambal
  • ketjap
  • blikje kokosmelk
  • arachideolie

Neem een kasserol of een wok.
Verhit de olie.
Heet.
Het mag dampen.
Roerbak de ui hard.
Als ze bruin begint te worden, de koolraap erbij doen, onder voortdurend omscheppen even doorbakken en dan de kokosmelk erbij.
Vuur laag.
Meng de pindakaas erdoor, tot het een lekkere bruine saus is.
Doe wat sambal erbij en de ketjap.
Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen.
Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar.
Opdienen met rijst.

Opmerkingen
Al vaak gemaakt.
Het is een makkelijk vluchtrecept.
En een vlug recept.
Vier à zes lepels pindakaas heeft alles te maken met de soort pindakaas en de grootte van de lepel. Dus eerst maar eens even proeven na drie eetlepels.

Terug