Hutspot met pastinaken

voor 2 personen

  • 400 g pastinaken
  • 200 g ui
  • 400 g aardappels
  • 350 g gekookte linzen, of
    andere peulvruchten, spek of tempé naar wens
  • klontje boter
  • ½ theel. gemalen koriander
  • peper en zout
  • evt. peterselie of tuinkers

Was de pastinaken en snijd deze in kleine stukken.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels met pastinaak en zout in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Snijd de ui in stukjes.
Bak ui samen met spek of tempé in boter lichtbruin en roer er de uitgelekte linzen en koriander door.
Laat op een laag pitje staan tot de linzen ook goed doorgewarmd zijn.
Stamp de aardappels met pastinaak met een stamper fijn en schep de linzen met ui en spek of tempé door de stamppot.
Maak op smaak met peper en zout.
Extra lekker met verse fijngeknipte peterselie of tuinkers op het laatst door de hutspot ge-roerd.
Variatie met pompoen of wortel.
Deze hutspot is ook heerlijk met meegekookte stukjes pompoen en/of wortel.

Bron: Odin recepten

Terug