Herfst- of winterquiche met pastinaak en wortel

  • 2 eetl. boter
  • wat boter om in te vetten
  • 500 g pastinaak
  • 500 g winterwortel
  • 500 g aardappelen
  • 100 g broodkruim
  • 100 g fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas
  • 2 ei
  • 2 dl demi crème fraîche of sojaroom
  • ½ dl melk
  • 2 eetl. fijn gesneden peterselie
  • zout
  • peper.
  • quichevorm of ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de vorm royaal in met boter.
Snijd alle groenten en aardappelen in zeer dunne plakjes.
Meng het broodkruim met 50 gram kaas.
Bestrooi de vorm met de helft van de broodkruimmengsel.
Verdeel de helft van de groente en aardappelen over de bodem van de vorm.
Strooi 25 gram kaas erover.
Bedek dit met de rest van de groente en aardappelen.
Strooi de rest van de kaas erover.
Klop het ei los met de room, de melk, peterselie ,zout & peper.
Giet dit langzaam over de groenten.
Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar, zodat het mengsel er goed tussen loopt.
Strooi de rest van de kaasmengsel erover.
Snijd er botervlokjes over.
Bak de quiche een richel onder het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Dek de quiche na 30 minuten af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin is.

Serveertip
Lekker met een salade van bladgroente zoals witlof of winterpostelein.

Bron: Het Groene Spoor

Terug