Hemel op aardpeer

hemel_aardpeer (4K)

per persoon

  • 100 g palmkool
  • rode ui
  • knoflook
  • 150 g aardperen
  • cranberrycompote
 
  • 60 g champignons
  • handje cashewnoten
  • olijfolie of boter
  • zout
  • peper

We beginnen met de palmkool.
Was de bladeren en snij de nerf uit de palmkool.
Houdt de bladeren apart.
De nerven snij je nu in kleinere stukken en deze kook je in een laagje water in 10 minuten gaar.
Snij nu de palmbladeren in kleine strookjes (1 cm).
Schil en snij ook de ui en de knoflook fijn.
Veeg met een papiertje of borsteltje zand van de champignons en snij deze in kwarten.
Nu de aar dpeer: was de ze (schillen hoeft niet!), verwijder de witte sliertjes (iehh!! :-S) en snij ze in plakjes van ongeveer één cm.
Laat een scheutje olie of boter heet worden in de pan en bak de aardpeerplakjes tot ze knapperig en lichtbruin zijn (ongeveer 8 minuten).
Terwijl de aardpeertjes bakken, kun je de andere groenten wokken.
Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie op middelhoog vuur.
Voeg dan de koolbladeren, de gekookte koolnerven en de champignons toe en laat het geheel in 5 minuten gaar wokken.
Voeg tot slot de cashewnoten toe en bak deze nog een minuutje mee.
Breng je wokgroenten op smaak met peper en zout.
Als de aardpeertjes knapperig zijn schep je ze even op een keukenpapiertje o.i.d. om het vet er een beetje af te deppen.
Dan op je bord en bestrooien met zeezout... mmm!
Naast de gebakken aardpeertjes drapeer je de wokgroenten en de koude cranberry compote.
Geniet van de prachtig felle kleuren!!
En... van de uitgesproken smaken... hemel op aarde...!

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug