Afrikaanse groentestoofpot

vegetarisch

  • 1 zeer grote gesnipperde ui
  • olijfolie
  • 500 g snijbiet
  • 1 pot of blik kikkererwten
  • 75 g rozijnen
  • 100 g rauwe rijst
  • 2 yams
  • enkele verse tomaten
  • 1 teentje knoflook (of naar smaak meer)
  • zout, peper en tabasco naar smaak

Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en de witte stelen van de snijbiet tot ze bijna zacht zijn.
Voeg het fijngehakte snijbietgroen toe en fruit het even mee.
Schil de yams of boen ze goed schoon en snijd ze in dikke plakken.
Voeg de kikkererwten, rozijnen, yams, tomaten en zout & peper toe en laat alles een paar minuten koken.
Maak in het midden van het mengsel een kuiltje, doe de rijst daarin en druk die in het mengsel tot hij net onder staat.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel koken tot de rijst gaar is (25 minuten).
Voeg naar smaak tabasco toe.

Bron: Esther's homepage

Terug