Groenteburgers van aardappel en knolselder

  • 1 kleine knolselder
  • 225 g aardappelen
  • 6 lente-uitjes
  • handvol gehakte bieslook
  • 50 g broodkruimels
  • 1 ei
  • 2 eetl. room
  • 2 eetl. citroensap
  • 75 g gemalen kaas
  • 2 eetl. bloem
  • olie
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. dille
  • peper & zout

Schil de knolselder en snij in grove stukken en kook goed gaar in water samen met het citroensap, ongeveer 20 minuten.
Kook de aardappelen, giet af en pureer samen met de selder.
Voeg ui, bieslook, broodkruim, ei, room, kaas en de groene kruiden bij de puree.
Meng goed en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel in porties en maak er afgeplatte balletjes van.
Bestuif met de bloem en bak ze 5 à 7 minuten aan weerszijden in een pan in ruim hete olie.
Laten opdrogen op keukenpapier.
Lekker met stokbrood, ciabatta...

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug