Gratin van knolselderij en kastanjechampignons

  • 250 g knolselderij in dunne plakken
  • 200 g grote kastanjechampignons in dunne plakken
    (gebruik de steeltjes voor iets anders)
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl jus de veau
  • 2 eidooiers
  • 150 g pancetta of bacon in dunne plakken
  • peper en (matig) zout

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop de eidooiers door de slagroom.
Schenk de jus de veau in de ovenschaal en leg om en om plakken knolselderij, champignons en pancetta of bacon in de schaal.
Bestrooi alles met peper en matig zout, schenk het roommengsel erover, dek af met aluminiumfolie en zet de schaal ± 50 minuten in de oven.
Verwijder na 40 minuten het aluminiumfolie.
Serveer bij bijvoorbeeld lamsvlees, kalfsborst of roast rib.

Terug