Romige gnocchi van Opperdoezer Ronde
met langoeste, primeurgroenten en Messeklever-roomsaus

  • 300 g Opperdoezer Ronde
  • 3 eidooiers
  • Grano Duro bloem
  • oude Beemsterkaas
  • nootmuskaat
  • 3 dl witte wijn
  • 1 slajotje
  • Messeklever
  • 2 dl room
  • 1 langoeste
  • roomboter
  • 100 g geblancheerde tuinboontjes
  • 100 g doperwten
  • gefrituurde basilicum
  • court-bouillon

Schil de Opperdoezer Ronde, kook ze helemaal gaar in gezouten water, stoom ze droog en druk ze door de pureeknijper.
Maak er met de bloem en de eidooiers een soepel deeg van, voeg de zeer fijngesneden kaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Rol het deeg uit, snijd er kussentjes van en kook deze af in gezouten water.
Kook de wijn met het sjalotje tot een reductie.
Kook de langoeste af in de court-bouillon, decoupeer en snijd in tranches.
Los de Messeklever op in wat room, voeg de reductie toe, breng op smaak en monteer met roomboter.
Voeg de gnocchi en de groenten toe aan de saus.
Verdeel de tranches langoeste in een diep bord, verdeel hier de saus over en garneer met een blaadje gefrituurde basilicum.

Bron: NN

Terug