Gevulde courgette

Fruiten:
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 1 gesnipperd rood pepertje
in olijfolie. Laat afkoelen en meng met:
  • ruim 500 g rundergehakt
  • 1 pakje ontbijtspek (100 - 150 g), zo fijn mogelijk gesneden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • handje geraspte kaas
  • verse thijm
  • 4 gram zout
  • peper
Neem
  • 4 kleine, totaal +/- 1200 g, in lengte doormidden en uitgehold

Leg deze in een ovenschaal.
Maak evenveel porties mengsel als je halve courgettes hebt, vorm ze tot een worstje en leg in de courgette.
45 Minuten in een voorverwarmde oven (180 °C, gas 4 / 5) tot mooi bruin en gaar.

Eindelijk preciés zoals ik hem het lekkerst vindt.
De vulling kan ook in een aardappel, paprika of uitgeholde ui.

In plaats van de knof en peper had ik nu 5 of 6 tenen gerookte knoflook en 3 gerookte rawitt pepertjes, lekker pittig en met een duidelijke rooksmaak. Prima!
Lekker met Provençaalse rijst en/of tarwe ("Tarly").

Wouter

Terug