Gestampte knolselderij

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • 1 handvol verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 3 à 4 eetl. water of bouillon

Snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Zet een braadpan met 3 flinke scheuten olijfolie op hoog vuur en doe daar de knolselderij, tijm en knoflook met een beetje peper en zout in.
Roer goed door zodat overal een laagje olie op zit en laat 5 minuten op vrij hoog vuur bakken totdat het begint te kleuren.
Zet het vuur laag en voeg water of bouillon toe, leg de deksel op de pan en laat 25 minuten pruttelen tot alles zacht is.
Breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en roer voorzichtig met een lepel om.
Heerlijk als bijgerecht, smaakt goed bij alle soorten vlees.

Bron: De Wassende Maan

Terug