Gesmoorde aardperen met tomaat en ui

Gesmoorde aardperen met tomaat en ui

  • 750 g aardperen
  • 125 g ui, zeer dun gesneden
  • 1 theel. knoflook, gehakt
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 175 g romatomaten, uit blik, gehakt en met het vocht
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout

Schil de aardperen, was ze en snijd ze in stukken van ± 2½ cm.
Doe de olie en de ui in een braadpan en zet die op halfhoog vuur.
Roer de knoflook erdoor.
Voeg de peterselie toe, roer kort en voeg de tomaten met het sap toe.
Roer alles door elkaar en laat op een laag vuur sudderen.
Doe na een kwartier de aardpeer, peper en zout erbij.
Schep om en laat het nog eens een half uur tot drie kwartier sudderen.
Tot de aardperen gaar zijn (prik er met een vork in).

Tip
U kunt dit gerecht een dag tevoren maken, maar slechts een keer opwarmen!
Opmerkingen
U kunt dit gerecht een dag tevoren maken, maar slechts een keer opwarmen!
Aardperen koken is soms een heikele zaak.
Zo zijn ze nog knalhard, zo zijn ze zacht.
Maar het koken in deze tomatensaus lijkt het echt gaar worden te voorkomen.
(Het zuur, net zo als dat het gaar worden van aardappels tegenwerkt.) Ze hadden nog een lekkere beet.

Bron: MergenMetz

Terug