Geroosterde aardperen

Geroosterde aardperen

  • 8 aardperen, ca. 75 g elk
  • beetje (arachide-)olie
  • boter
  • zout & peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was en boen de aardperen.
Schil ze niet.
Dep ze droog.
Wrijf ze in met olie en leg ze in een bakblik.
Eventueel op een vel bakpapier.
Bak ze 40 à 45 minuten, of tot ze net zacht zijn.
(Inprikken met een mes of breinaald om te testen.)
Meteen opdienen.
Om te eten doormidden snijden en er eventueel een klontje boter op leggen.
Bestrooien met peper en zout.

Opmerkingen
De buitenkant blijft knapperig en de binnenkant moet ‘zo zacht mogelijk’.
Wij hebben ze niet doormidden gesneden geserveerd, maar gewoon zo. Ook goed.

Bron: Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug