Gekookte koolraap

  • 1¼ kg koolraap, 2 kleine exemplaren
  • zout
    • voor de saus:
  • 25 g boter
  • peper uit de molen
  • 25 g bloem
  • nootmuskaat
  • 2½ dl melk

Snijd de koolrapen in plakken.
Schil de plakken en snijd ze daarna in repen.
Was de repen in ruim water.
Zet ze op met water waaraan wat zout is toegevoegd.
De koolraap dient net onder te staan.
Kook de repen niet langer dan 12 tot 15 minuten zodat de koolraap nog bijtgaar is.
Maak een roux van boter en bloem en voeg de melk toe om er al roerend een saus van te maken.
Breng deze saus op smaak met zout en peper.
Laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
Schep de repen koolraap door de saus.
Doe het geheel over in een voorverwarmde schaal en strooi er wat nootmuskaat over.

Terug