Gekookte knolselderij

  • 2 selderijknollen, samen ca. 1 kg
  • zout
  • 1 eetl. citroensap
  • 30 g boter
  • peper uit de molen

Snijd de knollen in plakken.
Schil de plakken en snijd ze daarna in repen.
Op de tekening op de volgende bladzijde ziet u hoe dat gaat.
Was de repen knolselderij in ruim water.
Zet de repen op met zoveel water, wat zout en het citroensap dat ze net onderstaan.
Kook de knolselderij in 15 tot 20 minuten net niet helemaal gaar.
De groente moet nog knapperig zijn.
Giet de repen knolselderij af.
Strooi er wat peper over en schud het klontje boter erdoor.

Tip
Je kan de reepjes knolselderij ook opdienen in een Eenvoudige kaassaus of in een tomatensaus waardoor 2 tot 3 eetlepels fijn geraspte kaas zijn geroerd.

Terug