Gegrilde courgettes in olijfolie

  • courgettes, in plakken van 1 cm dik
  • grof zeezout
  • gedroogde tijm
  • olijfolie

Hoeveelheden afhankelijk van de te gebruiken pot(ten).
Rooster de plakken courgette 5 minuten op de grilplaat/pan of in de oven, draai ze halverwege de griltijd om, bestrooi ze ruim met grof zeezout.
Laat het zout een uur intrekken, giet het vrijgekomen vocht af en dep de plakken goed droog.
Leg de courgettes voorzichtig (zodat de plakken heel blijven) in een brandschone glazen pot.
Giet er steeds wat olie op en strooi er wat tijm over.
Gga hiermee door tot de courgettes op zijn en giet er zoveel olie over tot alles goed onderstaat.
Laat de pot minstens 2 weken staan op een koele donkere plaats, blijft ca. 4 maanden goed, misschien langer maar toen waren ze op.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug