Gegratineerde aardpeer

  • 1 aardpeer
  • flinke teen knoflook
  • 250 g ricotta
  • verse fijngehakte pijpuitjes
  • 200 g geraspte geitenkaas
  • sap van een kwart citroen
  • 2 maïsbroodjes
  • enkele hazelnoten
  • grof zeezout
  • olijfolie

Snijdt de knoflook in dunne plakjes, fruit ze zachtjes op een half gaspitje tot goudbruin.
Daarna gas helemaal uit.
Sausje maken van de ricotta, pijpuitjes van de akker en de geitenkaas en het sap de citroen.
Snijdt de schoongemaakte aardpeer in blokjes en meng deze met dit sausje.
Rooster de maïsbroodjes in de oven tot goudbruin en knapperig en laat dit afkoelen.
Maak hier grove croutons van en meng ze met enkele hazelnoten uit een studentenhaverzakje en grof zeezout.
Doe het aardperen-ricottamengsel in een ovenschaal en strooi hier de croutons/hazelnoten over.
Als laatste giet je hier een dun laagje olijfolie overheen.
Zet dit een half uur in een voorverwarmde oven op 220 °C en daarna smullen.

Bron: Wieringer Akker

Terug