Geglaceerde pastinaak - I

voor 2 personen

  • 500 g pastinaak
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. suiker

Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
Boen de sinaasappel goed schoon.
Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
Verwarm de margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
Voeg het sinaasappelsap en geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5 - 8 minuten gaar.
Neem het deksel van de pan en strooi de suiker over de groente.
Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
Maak de groente op smaak met peper en wat zout.

Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Geglaceerde pastinaak - II

  • 600 g pastinaak
  • 40 g boter
  • 4 eetl. sinaasappelsap
  • 1 eetl. suiker
  • ½ bos peterselie
  • zout & peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. citroenmelisse
  • 1 sinaasappel

Rasp de sinaasappelschil.
Rooster het sesamzaad in een pan.
De pastinaken afborstelen, wassen en 5 minuten in zoutwater blancheren tot ze beetgaar zijn.
Hierna in stukjes snijden.
De boter smelten in een grote pan en de pastinaak goudgeel bakken.
Al roerend de suiker, het sap en de sinaasappelrasp toevoegen.
Het vocht inkoken tot de pastinaak met glazuur bedekt is.
Op smaak brengen met citroensap, zout & peper.
Bestrooi met sesam, citroenmelisse en peterselie serveren.

Bron: Het Groene Spoor

Terug