Gefrituurde zoete aardappel

Gefrituurde zoete aardappel

voor 2 personen

  • twee grote zoete aardappels,
    in mooie frietjes gesneden
  • zonnebloemolie (1 fles)
  • zout & peper
    (naar eigen smaak)
  • Provencaalse of Italiaanse kruiden
    (naar eigen smaak)

Doe de zonnebloemolie in een wijde pan met een dikke bodem en verwarm.
Zet een ovenschotel in de oven en verwarm die op ongeveer 50 °C voor.
Test even uit door er een klein stukje brood in te gooien, als het flink gaat bruisen is het vet warm genoeg.
Je kunt dit natuurlijk ook in een frituurpan doen, als je die hebt (ik niet, dus vandaar dat ik het gewoon in mijn Le creuset pan doe).
Bak de aardappels eerst even voor.
Niet alles tegelijk, maar steeds een portie ongeveer zo groot als een schuimspaan.
Haal alles er na een paar minuten met de schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de frietjes nog een keer, laat ze weer uitlekken op keukenpapier en doe ze in de voorverwarmde ovenschaal.
Kruid alles met zout, Provencaalse kruiden en voor de liefhebber wat peper.

Serveren met zelfgemaakte mayonaise of biologische mayonaise (bijvoorbeeld van De Rit).

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug