Gebakken woudbonen

Gebakken woudbonen

  • 250 g woudbonen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde chilipeper naar smaak
  • 100 g feta (verkruimeld)
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • olijf- of zonnebloemolie

Zet de woudbonen een nacht in de week in een liter water.
Kook de bonen gaar.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie
Bak de ui en de knoflook gedurende 3 minuten zachtjes in de olie.
Doe de woudbonen erdoor
Pureer het geheel met pureestamper of staafmixer.
Voeg zoveel water toe als nodig is om er een smeuige puree van te maken.
Verwarm deze puree al omscheppend.
Pittig op smaak brengen met zout en chilipeper.
Bonenpuree op warme serveerschaal scheppen
Verkruimel de feta.
Hak de peterselie fijn.
Strooi de feta en perterselie over de bonenpuree.

De puree laat zich heerlijk combineren met tortillachips.

Bron: Lekker - Frysk

Terug