Gebakken aardperen (met citroenschnitzels)

  • 500 / 600 g aardpeer
  • olijfolie
  • 4 schnitzels, ongepaneerd
  • 1 citroen

Aardperen of topinamboers smaken licht naar artisjok, maar zijn stukken makkelijker te bewerken.
Ik bedoel maar, je kunt artisjokken gewoon koken, maar er zijn ook flink wat spannende recepten waarbij verlangd wordt dat je de bodems lossnijd voordat je verder gaat.
Een rotklus, ook al heb je het beste wapentuig dat je maar kunt verzinnen voorhanden.
Aardperen zijn makkelijk.
Je schilt ze, snijd ze in plakken en dompelt ze meteen in zuur water, tegen het verkleuren.
Dan even afdrogen met keukenpapier en zachtjes bakken, in olijfolie, onder een deksel.
Een kwartier is zat.
Dan mag er wat zout op, fijn of grof.
Zo puur al een perfect gerechtje, maar misschien wilt u er iets bij.
Dat kan.
Iets carnivoors misschien?
Een schnitzel of zo, ongepaneerd, met een kneep citroen.

Bron: Onno Kleyn

Terug