Feestelijke piepersalade

Feestelijke piepersalade

Lunch-, voor- of bijgerecht

  • 750 g Opperdoezer Ronde
  • 1 venkelknol
  • ½ theel. venkelzaadjes
  • zout
  • ½ citroen
  • 125 g crème fraîche
  • 2 bosjes waterkers
  • 5 cl koolzaadolie
  • peper & zout
  • 100 g radijsjes, doormidden gesneden
  • 200 g rosbief in plakjes
  • eventueel viooltjes om te garneren

Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in grove stukken.
Snijd de stengels van de venkel.
Houd het venkelgroen apart.
Doe de aardappels met de venkelstelen, de venkelzaadjes en wat zout in een pan en vul tot de helft met water.
Kook de aardappels in 10 à 15 minuten beetgaar.
Giet af, verwijder de venkelstelen en laat afkoelen.
Snijd de venkelknol in heel dunne plakjes.
Rasp de schil van de goed schoongeboende citroen en pers het sap eruit.
Pureer de crème fraîche met het sap en de rasp, ¼ van de waterkers, de koolzaadolie en breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappels, de venkel en dressing in een ruime kom.
Schep er de rest van de waterkers en de radijsjes doorheen en serveer met de rosbief op een grote schaal.
Garneer eventueel met viooltjes.

Bron: Seasons
Gepubliceerd door: Opperdoezer Ronde

Terug