Dubbelgebakken blauw

Dubbelgebakken blauw

  • 450 g kleine blauwe aardappelen
  • ¼ theel. zout
  • 55 g gorgonzola of feta kaas
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 eetl. melk
  • 2 theel. olijfolie
  • 1 lente-ui, alleen het groene deel, in plakjes

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe de aardappelen op een bakplaat en bak ze in 35 minuten gaar.
Uit de oven halen en laten afkoelen.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
Snijd de aardappelen in tweeën en schep het vruchtvlees eruit met een lepeltje (let op dat je niet te dicht bij de schil komt).
Breng het vruchtvlees over in een middelgrote kom en voeg zout, kaas, yoghurt en melk toe en pureer met een grote vork of aardappelstamper.
Leg de aardappelvellen op de bakplaat.
(Om de aardappelhelften rechtop te krijgen, snijdt u met een mes een stukje van de bodem af.)
Bestrijk de aardappelen met olie en vul elke helft met 1 tot 2 theelepels kaasvulling, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
Bak 3 minuten, tot het licht goudkleurig is.
Bestrooi met lente-ui, en serveer heet.

Bron: Potato Goodness

Terug