Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

  • 250 g peterseliewortel
  • 2 bosuitjes
  • 5 dl bouillon
  • 2 dl slagroom
  • 1 sjalot
  • gehakte tijm
  • 80 g gesneden spekjes
  • 30 g roomboter
  • 250 g kabeljauwfilet
  • bieslook
  • roomboter
  • olijfolie
    • 400 g gesneden groenten
  • knolselderij
  • wortel
  • bleekselderij
  • zongedroogde tomaten
  • groene asperges

Peterseliewortel schillen en in stukjes snijden.
De gesnipperde sjalotjes, bosui en spek glazig fruiten in de roomboter.
Toevoegen van peterseliewortel en zachtjes doorwarmen.
Afblussen met bouillon en slagroom.
Aan de kook brengen, pureren en zeven.
Op smaak brengen met peper en zout.
Kabeljauw zachtjes bakken in de olijfolie.
Verdelen in kleine stukjes.
De fijngesneden groenten zachtjes aan fruiten.
Van de roomboter en de bouillon (1 deel boter en 1 deel bouillon) een gebonden saus maken.
Op smaak brengen met bieslook.
Dit door de groenten mengen.
Eén lepel groenten in een bord doen.
De stukjes kabeljauw hierop en dan de soep erover schenken.

Bron: MijnReceptenboek.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug