Courgette-tomaten chutney

  • 2 kg tomaten
  • 700 g courgette
  • 2 dikke uien
  • Spaanse peper
  • zout
  • 400 g bruine suiker
  • 4 dl azijn
  • laurier
  • tijm
  • foelie
  • kruidnagel

Tomaten en courgettes wassen.
Indien vleestomaten zoveel mogelijk de pitjes verwijderen, in stukken snijden.
Kerstomaatjes kunnen heel blijven.
Jonge courgettes alleen de zaadlijst verwijderen.
Oudere courgettes schillen en de zaadlijsten verwijderen en in blokjes van 1 cm snijden.
Uien in fijne ringen snijden, Spaanse peper zaadlijst verwijderen, in stukjes snijden.
Alle ingrediënten naar eigen smaak vermengen bv. 10 kruidnagels per kg, 2 laurierblaadjes per kg en 3 foelieblaadjes per kg.
Tijm 1 takje per kg, tijm gedroogd 1 theelepel voor de gehele bovenstaande hoeveelheid.
Roeren en koken tot de courgette glazig is.
In met soda schoongemaakte potten scheppen en met restant van het kookvocht overgieten.
Sluiten en op de kop zetten tot u het klikje van het deksel hoort.
Na 1 week is het geschikt voor consumptie.
Bij courgette-tomaten chutney de verhoudingen omdraaien in 2 kg courgette en 700 gram tomaten.

Tuinvereniging Ons Genoegen

Terug