Courgettetomatensaus

  • 1 ui
  • 500 g courgettes
  • 4 tomaten
  • 2 eetl. boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. basilicum
  • peper
  • 1 tomatenbouillontablet
  • versgeknipte peterselie
  • Parmezaanse kaas

Ui snipperen.
Courgettes in stukjes snijden.
Tomaten in stukjes snijden (evt. eerst ontvellen.
Ui in de boter 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Courgette toevoegen en even meebakken.
Voeg dan de tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ dl water toe.
Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven.
Af en toe roeren.
Tomaatstukjes toevoegen en nog 5 minuten stoven.
Als laatste de fijngeknipte peterselie toevoegen.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
Lekker met schelpjespasta.

Bron: NN

Terug