Courgetteterrine

vegetarisch, bijgerecht

  • 600 g courgettes
  • 4 eieren
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. room
  • 2 eetl. gehakte munt
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gehakte kervel
  • 1 geperste knoflookteen

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Was de courgettes, maar schil ze niet.
Rasp ze op de grove rasp van de keukenmachine en doe het vruchtvlees over in een vergiet.
Strooi er zout over en laat 30 minuten staan.
Druk dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette en de knoflook hierin op laag vuur ± 5 minuten.
Klop de eieren los met de room.
Voeg de kruiden en vervolgens de courgette toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel over in een ingevette cakevorm, dek af met bakpapier en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat enigszins afkoelen en keer de terrine.
Snijd hem met een elektrisch mes in plakken en serveer deze bijvoorbeeld bij gegrilde vis.
Geef er lauwwarme tomatendressing bij.
De terrine kan lauwwarm of koud worden gegeten.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug