Courgettetaart - I

  • 450 g courgettes
  • 40 g boter
  • kleine ui, gesnipperd
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 3 scharreleieren
  • 150 cl crème fraîche
  • 4 eetl. belegen kaas

Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter in een ruime pan en schep er de courgette met de ui, de rozemarijn, peper en zout naar smaak door.
Voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgette 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Bekleed intussen een lage ingevette taartvorm met het deeg.
Klop de eieren met de crème fraîche los.
Verwijder het takje rozemarijn en schep de courgettes door het eimengsel.
Breng het mengsel op smaak met peper en schenk het in de vorm en strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten goudgeel en gaar.
Serveer de taart warm.
Lekker bij entrecôte en met geroosterde tomaten.

Harry Visser
Tuinvereniging Ons Genoegen


Courgettetaart - II

Courgettetaart

  • 1 kant en klare bladerdeeg
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 courgettes
 
  • 15 cl room
  • 1 ei
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, en prik gaatjes in de bodem.
Bestrijk de bodem met de mosterd.
Snij met een dunschiller lange repen van de courgettes.
Schik deze in de taartvorm, beginnende aan de buitenkant, werk zo naar binnen toe.
Kluts het ei in de room en kruid dit mengsel goed af met peper en zout.
Overgiet hiermee de taart.
Zet in de oven gedurende 50 minuten.
Serveer!

Bron: Van eigen kweek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug