Courgettesoep met zalm

  • 500 g courgettes
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 75 cl water
  • bouillonpoeder
  • 3 eetl. olie
  • 100 g gerookte zalmstukjes
  • peper – zout
  • ⅛e l volle melk

Schil de courgettes en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak daarin 3 minuten zachtjes de gesnipperde sjalotjes.
Pers een teentje knoflook erboven uit.
Voeg de courgettestukjes toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
Schenk water en bouillonpoeder erbij.
15 Minuten zachtjes laten koken in een dichte pan.
Pureer de soep in een roerzeef of foodprocessor.
Daarna het geheel door en door verhitten.
Een flinke scheut melk erdoor roeren en de zalmstukjes toevoegen.

Tuinvereniging Ons Genoegen

Terug