Courgettes in zoetzuur

  • 1 kg courgettes
  • 2 flinke uien
  • 3 eetl. zout
  • 5 dl koud water
  • 5 dl azijn
  • 250 g suiker
  • 2 eetl. koenjit
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 theel. dillezaad

Courgettes schillen, ontpitten en in blokjes snijden.
Uien schoonmaken en in stukjes snijden.
Courgettes, uien en 3 eetlepels zout met 5 dl water in koelkast 3 uur wegzetten.
Water eraf gieten.
Vijf dl azijn, 250 gram suiker, koenjit, mosterdzaad en dillezaad er aan toevoegen.
Voorzichtig roeren, aan de kook brengen, 2 min laten doorkoken en in met soda schoongemaakte potten scheppen.
Na 1 week klaar voor consumptie.

Tuinvereniging Ons Genoegen

Terug