Courgettepudding

  • 2 uitjes
  • 2 dl melk
  • 1 winterpeen
  • 60 g boter
  • 1 stengel bleekselderij
  • peper
  • 30 g bloem
  • zout
  • 3 courgettes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 g gemalen kaas
  • 2 eieren

Maak 1 ui, wortel en selderij schoon en laat deze 15 minuten in de melk koken.
Smelt de helft van de boter, voeg de bloem toe en roer het tot een gladde bal die van de pan los laat.
Voeg er dan al roerende de gezeefde warme melk bij.
Laat dit alles even doorkoken tot het dik is en breng het op smaak met peper en zout.
Snijd de gewassen courgettes in dunne plakjes, met schil, en fruit ze met de fijngehakte uien in de boter met de olie, gedurende 10 minuten.
Houd wat plakjes apart voor de garnering, meng de overige plakjes door de saus.
Klop de eieren los met de kaas en roer dit door de saus.
Vul er een licht ingevette vorm mee en dek deze af.
Zet ze, in een waterbad (bain marie), een uur in de oven.
Garneer met schijfjes courgette.
Keer de pudding op een vochtige schotel om.

Bron: NN

Terug