Pasta met courgette

voor 2 personen

  • 2 kleine courgettes
  • 1 teen knoflook
  • boter
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum of peterselie
  • zwarte peper,
    eventueel wat gedroogde spaanse pepervlokken
  • 200 g verse eierpasta naar keuze

De courgettes is luciferdunne reepjes snijden of grof raspen.
In een koekenpan een klont roomboter laten smelten en de knoflook met gedroogde peper hierin een minuutje laten zweten.
De courgette hierbij doen een en enkele minuten roerbakken.
(Dit is het belangrijkste in het gerecht).
De courgette moet niet te gaar en slap worden maar ook niet rauw meer zijn.
De verse kruiden toevoegen en door de gare of al dente pasta scheppen.
Naar smaak Parmezaanse kaas, zout, zwarte peper en een klontje boter toevoegen.
Dit is alleen lekker met hele jonge courgettes.
Het formaat wat in de winkel ligt is voor dit gerecht te groot en mist de structuur.

Bron: Berbera

Terug