Kip met courgette en gedroogde tomaten

  • 600 g kipfilet
  • 3 eetl. gedroogde tomaten (potje)
  • 3 sjalotjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kleine courgettecourgette
  • 1 theel. tijm
  • 2 dl room culinair
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. fijngesneden verse basilicum
  • zout & peper

Kipfilet en gedroogde tomaten in reepjes snijden.
Sjalotjes in halve ringen snijden.
Courgette in kleine blokjes snijden.
Kipreepjes in hete olie 5 minuten roerbakken.
Uit pan nemen en in achtergebleven vet de sjalotjes bakken, de blokjes courgette toevoegen en ± 5 minuten zachtjes meebakken.
Tomaatreepjes en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Room Culinair en de bouillon erdoor roeren.
Even aan de kook brengen en dan de reepjes kip toevoegen en warm laten worden.
Op smaak brengen met zout & peper.
De basilicum erdoor scheppen.
Lekker met pasta.

Variatietip
Voeg 100 g uitgebakken spekreepjes toe.

Bron: NN

Terug