Courgette-linzen pasta

  • 300 g rode linzen
  • 2 grote uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 blokje groentebouillon
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • 500 g volkoren vlinderpasta
  • 300 g gegratineerde kaas

Kook de rode linzen in ruim water.
Terwijl de linzen koken, snijd de uien fijn en fruit ze in de olijfolie.
Snijd de courgette in dunne plakjes en bak ze lichtjes samen met de uien.
Giet de linzen af en doe ze in de pan met de uien & courgette.
Voeg de gezeefde tomaten toe.
Pers de knoflook-teentjes voeg deze samen met zout, peper en kruiden toe aan het mengsel.
Laat de saus een minuut of tien heel zachtjes koken.
Ondertussen de pasta in kokend water met zeezout gaar koken.
Doe de gekookte pasta in een ovenschotel en giet de saus eroverheen.
Strooi de geraspte kaas eroverheen en laat 10 minuten bruin worden in een voorverwarmde oven (220° C).
Lekker met een salade & stokbrood.

Auteur: Amanda Vernout
Gepubliceerd door: LLink McDonald's Kitchen

Terug