Courgette-kruidenpaté

Courgette-kruidenpaté

  • 600 g courgettes, grof geraspt met wat grotere stukken of schijven
  • 50 g boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 210 ml double cream (potje) of ricotta
  • 3 eieren
  • 3 à 4 eetl. met berg peterselie, gehakt
  • idem voor dragon
  • idem voor kervel
  • 2 eetl. idem voor munt
  • peper & zout
  • bakpapier
  • klein formaat cakeblik

Bestrooi de geraspte courgette in een vergiet met zout; meng het wat en laat het lekken in de gootsteen of in een bak.
Een uur of langer.
Daarna uitspoelen en in een schone, reukloze theedoek, uitknijpen.
Goed uitknijpen.
Verhit in een pan de boter en smoor de sjalot.
Doe de "droge" courgette erbij en laat een kwartiertje op laag vuur garen.
Af en toe omscheppen om aanbakken te voorkomen.
Uit de pan nemen en wat laten afkoelen.
Ondertussen mengt u de 3 eieren goed met de double cream (of ricotta).
En dit mengt u met de afgekoelde courgette.
Als het een mooi geheel is de kruiden erdoor mengen.
Lekker veel kruiden; naar verhouding iets minder munt, tenzij u van munt houdt.
Peper erbij en misschien nog een pietsje zout.
Giet in de cakevorm en bak gedurende een uur in een oven op 180 °C.
Of tot het mooi bruin is, heet het dan in de vakpers.

Bron: Divers en een beetje van onszelf
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug