Courgette met gehakt

courgette_gehakt (1K)

  • 400 g varkensgehakt
  • 6 zwarte olijven (zonder pit)
  • peper
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theel. tijm
  • zout
  • 1 theel. rozemarijn
  • 2 dl tomatensaus (pot)
  • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
  • 50 g feta
  • 2 courgette
  • 2 eetl. olijfolie

Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten op zacht vuur.
Laat de vulling afkoelen.
Verhit de oven voor op 175 °C.
Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper.
Vul de courgette helften met het gehakt.
Schenk de tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in deze schaal.
Laat de courgettes in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar worden.
Verdeel de gevulde courgettes over 4 borden en schenk de tomatensaus erom heen.
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Vlees.nl

Terug