Gevulde courgette fleur

courgette_fleur (1K)

  • 2 eetl. honing
  • ⅓ eetl. Provençaalse kruiden
  • (versgemalen) peper
  • frituurolie
  • 6 eetl. verse tomatensaus

Zeef het zelfreizend bakmeel en doe deze met zeezout in een beslagkom.
Roer de olijfolie met water in kleine scheutjes door de bloem tot een dik beslag.
Laat het beslag 1 uur staan.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag.
Vermeng in een andere kom de Bertine Blanc geitenkaas, honing, Provençaalse kruiden en versgemalen peper goed door elkaar.
Schep de geitenkaas vulling in de courgettebloemen en vouw deze voorzichtig dicht om de vulling heen.
Verhit de frituurolie tot ca. 180 °C.
Haal 4 courgette bloemen door het beslag en frituur de bloemen goudbruin.
Frituur op de zelfde wijzen ook de andere bloemen.
Verdeel de verse tomatensaus en courgettebloemen over vier borden.

Terug