Courgette cake

  • 50 cl geraspte courgettes
  • 23½ cl zonnebloemolie
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 175 gr suiker
  • 1/4 theel. bakpoeder
  • 2 theel. zuiveringzout
  • 2 theel. kaneel *
  • 1 theel. zout
  • 2 theel. vanilla extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 volle kop walnoten of hazelnoten (klein gehakt)
  • 285 g bloem
* 2 theel. speculaaskruiden of koekkruiden maken een pittiger cake.

Doe de geraspte courgette in een vergiet en knijp het overtolloge vocht eruit.
Meng eieren, suiker en olie tezamen.
Mix zout, bakpoeders, kaneel en vanilla met het meel en maak een cakebeslag.
Voeg noten en courgettes toe.
Giet de massa in twee ingevette cakeblikken en bak de cakes ong. 1 uur op 175 °C.

In plaats van de courgettes kan ook geraspte wortelen worden gebruikt.
Deze cake is verrassend lekker, en men proeft absoluut niet dat er een groente in is verwerkt.
Van het beslag kunnenn ook muffins worden gebakken.
Ook een z.g. zucchini frittata (met eieren) is een heerlijk vegetarisch gerecht.

Conny

Terug