Compote van kweepeer, appel en appelsien

  • ½ kg kweeperen goed rijp, geschild 15 min. bereiden
  • ½ kg appelen goed rijp, geschild 35 min. koken
  • 3 appelsienen
  • 1 citroen
  • 2 potten van ¾ liter
  • 300 g kristalsuiker

Schil de peren, snijdt ze in vieren, verwijder de klokhuizen en de pitten.
Snijdt ze dan in heel fijne schijfjes; doe hetzelfde voor de appelen.
Laat de suiker met een glas water in een pan op een heel zacht vuur koken, voeg dan de kweeperen, de appelen en het sap van de citroen bij.
Laat ongedekt koken tot de schijfjes van de peren doorzichtig zijn, ongeveer gedurende een half uur.
De appelen mogen uit elkaar vallen, het moes zal er nog eens zo sappig door zijn.
Voeg de appelsienen bij die gepeld zijn en verdeeld in kwartjes (of in dwarse schijven, zoals ik doe).
Laat nog gedurende 10 minuten koken.
Steriliseren: 60 minuten op 150 °C in oven, dan 25 minuten op 0 graden.

Tip
(Kan ook in diepvries bewaard worden.)
Zo doe ik het: 1 kg elk geeft 4 potten van elk ¾ liter.

Bron: Marijke Geurts
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug