Chou-navet Pruneaux

Koolraap met pruimen

  • 200 g koolraap (met schil)
  • 125 g winterpeen
  • 6 cl volle kwark
  • 35 g Pruneaux d'Agen
  • 30 g amandelen
  • 80 g couscous
  • 1 ui
  • mix van gedroogde tijm en chilipoeder
  • olijfolie of boter
  • zout & peper

Schil de koolraap en schraap de winterpeen.
Snij beide fijn en klein (bijvoorbeeld in kleine reepjes of blokjes) zodat ze snel gaar zijn.
Snij ook de ui klein.
Het groente snijden is klaar!
Bak de ui aan en voeg daarna de koolraap en winterpeen toe en bak ze in ongeveer 8 minuten beetgaar (af en toe roeren).
Breng 1½ kopje water aan de kook voor de couscous.
Doe de couscous in een schaaltje met een snufje zout.
Schenk het water, zodra dat gekookt heeft, bij de couscous zodat deze geheel onder komt te staan.
Laat dit 8 minuutjes zo staan tot alle vocht is opgenomen.
Dan even doorroeren.

Als extra opyie: doe een klont boter in de pan en bak de couscous, nadat deze is gegaard met het water, in ongeveer 7 minuten op een middelhoog vuur
knapperig en goud bruin, breng op smaak met een beetje peper en zout.

Hak de amandelen grof en snij de pruimen in kleinere stukjes.
Nu zijn je groenten vast wel gaar.
Zet nu het vuur helemaal laag en voeg de kwark en de mix van tijm en chilipoeder toe.
Roer dit alles door elkaar en breng nog even op smaak met peper en zout.
Haal nu snel van het vuur om de smaak van de kwark te behouden.
Serveer de couscous samen met het mengsel van de koolraap, winterpeen en kwark.
Strooi de pruimen en amandelen over het geheel.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug