Chili con carne van reade krobben

Chili con carne van reade krobben

voor 4 - 6 personen

  • 500 g reade krobben
  • 1 mespuntje zout
  • 400 g gekruid gehakt
  • 250 g champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote uien
  • 2 stuks prei
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 dessertl. chilipoeder
  • 1 theel. azijn
  • 1 mespuntje suiker
  • 1 theel. oregano
  • 1 blikje ananas, optioneel

Week de bonen een nachtje (of 8 uur) in ruim koud water, de bonen zwellen dan op.
Daarna de bonen afgieten, in een kookpan doen met ruim vers water en aan de kook brengen.
Laat de bonen nu zachtjes doorpruttelen tot ze gaar zijn, de gaartijd zal ongeveer 30 - 60 minuten zijn.
Zet het vuur uit, voeg een snuf zout toe aan het hete kookwater en laat de bonen daarin nog een kwartiertje in het kookvocht zitten.
Ondertussen begin je alvast met de verdere bereiding van de chili con carne.
Het gekruide gehakt rul bakken en de champignons, rode paprika’s, uien en de preien samen roerbakken.
De bonen afgieten en de gekookte reade krobben met het gebakken gehakt en de roergebakken groenten mengen en de tomatenpuree.
Voeg het bouillonblokje al roerend toe.
De chilipoeder, azijn, suiker en oregano toevoegen en alles nog 5 minuten zacht laten doorpruttelen.
Tenslotte de ananas toevoegen en het geheel warm opdienen met witte rijst, kan ook bij gekookte aardappelen of helemaal zonder.

Bron: Didy Ebbers-Kraaijenbrink
Gepubliceerd door: De Gezonde Apotheker

Terug